Het onderhouden van je spa

Wanneer je een spa wil aanschaffen is het belangrijk te weten hoe je deze schoon kunt houden. Zeker in de winter is het zaak hier goed op te letten. We kunnen hierin enkele tips geven. Zo is het voorts belangrijk het water van de spa regelmatig te reinigen en te verversen. Wat hierbij helpt is het wekelijks reinigen van de filtercartridge, bijvoorbeeld met behulp van een tuinslang. Ook kun je deze één keer per maand in een emmer of bak met water leggen samen met twee reinigingstabletten. Het beste kun je de filtercartridge een uur laten weken waarna je deze goed afspoelt. Ook moet je deze ongeveer om de acht maanden vervangen.

Tevens zijn er meer tips en trucs om je spa schoon te houden. Zo is het handig iedere keer een douche te nemen voordat je je spa in stapt en hiernaast kun je het beste je zwemkleding ook af en toe schoonmaken, bij voorkeur zonder een wasmiddel te gebruiken. Zo voorkom je dat er zeepresten in het water van je spa terecht komen. Wanneer je je spa in je tuin hebt staan moet je er voor zorgen dat deze niet volop in de zon staat aangezien het licht hiervan de kuip kan beschadigen. Bovendien kun je deze het beste afsluiten wanneer je het niet gebruikt, zodat je de spa ook tegen andere weersomstandigheden zoals sneeuw of regen kan beschermen.

Wanneer je de kuip gaat reinigen, kun je het beste een zachte spons of doek gebruiken met daarbij een zacht werkend onderhoudsproduct. Je kunt het beste het bad direct schoonmaken wanneer je tegelijkertijd het water ververst. Gebruik in ieder geval geen bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Wanneer je het verversen van het water wil combineren met schoonmaken, kun je het beste de binnenwanden en filterhuis goed schoonmaken met een tuinslang terwijl je het bad laat leeglopen. Als je hierbij een zachte borstel aan een lange steel gebruikt heb je de klus zo geklaard. Let op dat je de kuip niet te veel laat kantelen, want dit kan het materiaal doen beschadigen.

In deze tijd van het jaar is het ook belangrijk je spa aandacht te geven. Zo kun je het beste een afdekzeil of beschermhoes gebruiken wanneer het vriest. Zo blijven de componenten zoals de pompen en het leidingwerk bespaart en raakt er zo min mogelijk energie verloren. En wanneer de afsluitingen van het deksel van de spa bevroren zijn kun je het beste het ijs niet los schrapen maar besproeien met warm water.

De webshop van Fonteyn biedt verschillende spa producten aan. Bekijk hiervoor de website spa. Je kunt hier naast buitenproducten ook bubbelbaden vinden die je in huis kunt laten plaatsen. Je kunt ze in allerlei soorten en maten vinden en in verschillende prijs categorieën. Neem ook eens een kijkje op hottub wanneer je een houten gestookte buitenbad zou willen aanschaffen.

 

 

 

Tags: