Voorkom huidveroudering en stap over op de elektrische sigaret

Voorkom huidveroudering en stap over op de elektrische sigaret

Uit onderzoek is gebleken dat het roken van de normale sigaret tot huidschade (huidveroudering) kan leiden. De kenmerken van huidveroudering door roken zijn onder meer kenmerkende kraaienpootjes, rimpels rondom de mond en een licht grijze tint van de huid. Er zijn een aantal oorzaken die er voor zorgen dat de huid verouderd raakt wanneer je sigaretten rookt. De rook die een sigaret produceert komt tijdens het roken in je gezicht. Een aantal stoffen die je uitblaast drogen je huid uit. Ook de nicotine kan voor huidveroudering zorgen. Nicotine vernauwt namelijk de bloedvaten van het menselijk lichaam waardoor de huid geen voedingstoffen binnenkrijgt. Deze voedingstoffen zijn echter belangrijk voor je huid.

Daarnaast zorgt de koolmonoxide er voor dat zuurstof minder transparant door het bloed loopt. Dit versterkt uiteindelijk de werking van nicotine. Je kunt dit voorkomen door over te stappen op de elektrische sigaret. De elektrische sigaret bevat veel minder schadelijke stoffen dan de normale sigaret. Daarnaast ben je veel goedkoper uit door over te stappen op de elektrische sigaret. Voor het roken van een elektrische sigaret heb je liquids nodig. Een liquid is een vloeistof die onder meer nicotine (kan bevatten) en daarnaast kun je ook kiezen voor een smaak. Er zijn diverse soorten smaken te verkrijgen. Je hebt tegenwoordig ook liquids waar geen nicotine in verwerkt is.

De samenstelling van liquids

Een liquid bestaat uit de stoffen de propyleenglycol en vegetable glycol. Eveneens bevat liquids smaak- en kleurstoffen. Je hebt vele verschillende smaken waar je uit kunt kiezen. Een liquid is te verkrijgen in verschillende nicotine gehalten. De stoffen propyleenglycol en vegetable glycol zorgen voor de damp en smaak. Deze stoffen zijn goed getest waardoor je er verzekerd van kunt zijn dat het niet schadelijk voor je is. Daarnaast bevat de liquid gedestilleerd water. Dit is zeer zuiver water. In dit water zijn alle organische stoffen en anorganische stoffen verwijderd door destillatie.