Hoe kom ik van mijn buikvet af?

Hoe kom ik van mijn buikvet af?

Extra kilo’s komen er zelden bij op de plekken waar je zou willen en buikvet is wellicht één van de minst geliefde soorten overgewicht die er bestaat. Een paar extra kilootjes buikvet kunnen je hele figuur in de war brengen en dat merk je meteen wanneer je voor de spiegel gaat staan: opeens ziet je silhouet er niet meer zo strak uit of past die ene outfit niet meer als gegoten, ook voor je gezondheid kan buikvet vervelende gevolgen hebben.
Buikvet is het resultaat van slechte eetgewoonten die je jarenlang hebt aangehouden. Gelukkig kan je je buikvet ook weer kwijt raken wanneer je gezond gaat eten. Volg volgende stappen om buikvet op een doeltreffende manier te lijf te gaan.

Stap 1: Weet wat je eet

Voordat je kan beginnen met het aanpassen van je gewoonten, moet je je eerst een goed beeld kunnen vormen van wat die eetgewoonten precies zijn. Je moet precies weten wat je eet, en dat is heel wat minder vanzelfsprekend dan je op het eerste gezicht denkt. Kan jij je bijvoorbeeld exact herinneren wat je drie dagen geleden allemaal hebt gegeten? Je kunt op verschillende manieren inzicht krijgen in je eetgewoonten. De makkelijkste manier is echter een eetdagboek bijhouden, waarin je precies schrijft wat je elke dag eet. Wees eerlijk en schrijf ook alle toetjes en snacks op, anders werkt het niet.Maar weten wat je eet houdt meer in dan een lijstje maken van alle maaltijden die je gebruikt. Wil je echt weten wat je eet, dan moet je je informeren over de voedingswaarde van elk product. Je kan veel informatie vinden op internet, maar het allerbelangrijkste is wellicht de verpakking van het product zelf: daarop staat verplicht aangeduid hoeveel eiwitten, koolhydraten, (verzadigde) vetten, zout, etc. een product bevat. Let hier al op bij het doen van je boodschappen, zodat je als je aan het koken bent al weet dat wat je gaat eten heel gezond is.

Stap 2: Weet hoe je beter kan eten

Met al die informatie ben je natuurlijk niets wanneer je geen gezonde alternatieven kent voor je huidige ongezonde eetgewoonten. Opnieuw kan het internet een handige bron van informatie zijn, maar je moet goed opletten met wat je leest en in eerste instantie kun je het beste gewoon je gezond verstand gebruiken. Klinkt een dieet dat je op een blog tegenkomt erg bizar en begrijp je niet hoe het kan werken, laat het dan maar gewoon links liggen. Ga op zoek naar natuurlijke, gezonde en begrijpbare alternatieven die weinig koolhydraten bevatten, want koolhydraten dragen rechtstreeks bij tot de vorming van buikvet. Zodra je jouw voedingspatroon aanpast kan je zo een paar kilo kwijtraken en jouw love handles laten verdwijnen.

Stap 3: Eet gezonderen beweeg meer

Hoe goed je ook geïnformeerd bent, wanneer je buikvet wilt verliezen moet je ook echt in actie komen. Het is tijd om al je kennis over je slechte eetgewoonten en gezonde alternatieven samen te laten komen in een gezond eten plan. Wanneer je eenmaal enkele gezonde koolhydraatarme maaltijden onder de knie hebt, wordt diëten een koud kunstje en zal je al snel buikvet verbranden. Je mag echter niet vergeten dat beweging een belangrijke tweede pijler is van gezond vet verbranden. Zowel krachttraining als cardio-oefeningen kunnen je helpen om sneller resultaat te behalen.

Wil je meer tips om af te vallen? Klik dan hier.

Tags: