Waarom is buikvet ongezond voor jouw lijf?

Waarom is buikvet ongezond voor jouw lijf?

Obesitas is een ernstige volksziekte. Teveel buikvet geeft ons een grotere kans op hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker en andere ernstige ziektes. Het is niet nog niet precies duidelijk waarom buikvet nu precies zo gevaarlijk is en waarom dit vet gevaarlijker is dan andere soorten vet. Meet jouw buikomvang om te bepalen of je teveel buikvet hebt. Als man is 100 centimeter het maximum voor een gezonde buikomvang, bij vrouwen ligt de grens op 90 centimeter.

Buikvet als schadelijk vet

Vet is een onderdeel van ons lichaam, een onderdeel dat onderhouden moet worden. Het lichaam heeft het overtollige vet in principe niet nodig, maar zal dit vet nog steeds onderhouden, het lichaam moet harder werken dan noodzakelijk.

Er zijn verschillende oorzaken en theorieën die ons vertellen waarom buikvet ongezond is. Aan de ene kant zou veel buikvet op orgaanvet duiden, waardoor onze organen niet meer optimaal functioneren. Volgens een andere theorie zou het buikvet in de zogenaamde poortader terechtkomen, waardoor het lichaam wordt belemmerd in het afvoeren van voedingsstoffen tijdens de vertering.

Buikvet verliezen

Begrijp je dat buikvet verliezen niet alleen voor ons schoonheidsideaal is? Buikvet verlies je om diverse gezondheidsredenen, waardoor de kans wordt vergroot dat jouw lichaam de komende tijd nog optimaal blijft functioneren. Buikvet verliezen begint bij gezonde voeding en kun je aanvullen met voldoende lichaamsbeweging om jouw lichaam een gezondere buikomvang te bezorgen. De combinatie van de juiste voeding en voldoende sport geeft het gewenste effect.

Lukt het je niet om buikvet te verliezen met de juiste voeding en sport? Dan kan het verstandig zijn om met krachttraining te starten. Krachttraining geeft je meer spiermassa en spiermassa laat jouw lichaam energie verbranden, meer energie dan vet.

Buikvet verbranden en buikvet stabiel houden

Het begint met het verliezen van buikvet, maar uiteindelijk wil je jouw gewicht stabiel houden. Het stabiliseren van jouw buikvet is de tweede hindernis die je moet overwinnen. Als je jouw buikvet een tijdje stabiel kunt houden, merk je dat het gemakkelijker is om gezonde voeding in te nemen en om voldoende te bewegen.

Buikspieroefeningen en buikvet verbranden

Buikspieroefeningen laten jouw buikvet niet perse verbranden, maar geven je de mogelijkheid om jouw buik strakker te maken. Buikspieroefeningen geven je sneller resultaat, waardoor het eenvoudiger is om jouw uiterlijk te veranderen. Lukt het je om buikvet te verbranden en een strakke buik te krijgen? Uiteindelijk kun je dan zelfs een sixpack ontwikkelen, maar uiteraard is dat iets wat niet iedereen ambieert.

Meet ongeveer maandelijks jouw buikvet, zo houd je in de gaten wat de progressie is. Jouw lichaamsgewicht is niet leidend voor het verliezen van buikvet. Houd jouw vetpercentage en de omvang van jouw buik in de gaten om progressie te meten. Je merkt dat de opstart vrij goed gaat, later wordt het moeilijker om het buikvet omlaag te krijgen. Overhaast jouw nieuwe voedingspatroon niet, kleine stapjes geven op de lange termijn het beste resultaat.

Tags:  ,