Een chiropractor helpt door middel van alternatieve geneeswijzen bij specifieke lichamelijke klachten. Hierbij helpt de chiropractor vooral bij klachten die ontstaan vanuit de wervelkolom. Je kunt hierbij denken aan klachten zoals rugklachten, nekklachten, spierpijn en gewrichtsklachten. Hierbij worden verschillende methodes toegepast die zorgen voor een succesvolle geneeswijze. Door toepassing van de juiste technieken door een specialist met jarenlange ervaring ben jij binnenkort van jouw pijnen af. Ben jij benieuwd welke methodes er nu eigenlijk zijn? Hieronder vind je de meest gebruikte methodes die als succesvol worden beschouwd.

Verschillende methodes

De Chiropractor gebruikt verschillende methodes afhankelijk van de leeftijd. Hieronder tref je een aantal methodes aan die vaak worden toegepast om tot een succesvol resultaat te komen:

  • Manipulatietechnieken, Tijdens deze techniek gebruikt de chiropractor bewegingspatronen die toegepast worden op de zenuwfunctie. Tijdens de manipulatietechnieken hoort men vaak een knakkend geluid. Dit komt dankzij de snelle drukwisseling binnen de gewrichten. Veel mensen denken dat dit slecht voor je is, maar diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het volkomen onschuldig is. Deze techniek wordt veelal gebruikt voor het behandelen van de bovenste nekwervel.
  •  Behandelingen met instrumenten, Het kan voorkomen dat de pijn zich specifiek op een klein oppervlakte plaatsvindt. Als dit het geval kiest de chiropractor vaak voor een behandeling met instrumenten. Hierbij kun je denken aan een impulser. Een impulser is een apparaat dat manipulaties verricht aan gewrichten, waardoor specifieke problemen vaak snel en effectief verholpen worden.
  • Dry needling, Deze methode wordt veelal toegepast bij klachten met een uitstralende pijn en verlies van spierfunctie. Hierbij worden naalden in triggerpoints in het lichaam gestoken. Triggerpoints zijn punten in het lichaam waarbij aanraking met een naald zorgt voor het rekken van de betreffende spier. Tijdens deze methode wordt er niet geïnjecteerd. Hierbij wordt met een zeer dunne naald de aangespannen spier aangeraakt.  Dry needling is een zeer effectieve behandeling. 
  • Medical taping, Hierbij gebruikt de chiropractor een stuk tape als instrument. Een ander woord voor medical taping is ook wel de Kinesiotaping. De toepassing van deze tape zorgt voor een betere doorbloeding en zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen. Ook heeft de tape een liftend effect, waardoor je genoodzaakt bent om de juiste houding aan te houden. Als de rug bol gemaakt wordt, dan trekt de tape aan de huid waardoor je lichaam direct weer de juiste houding aanneemt.

Wacht niet te lang

De chiropractor gebruikt dus verschillende methodes om op een zo effectief mogelijke manier jouw klachten te verminderen en in de meeste gevallen te voorkomen. Het is hierbij van belang dat je niet te lang wacht met je klachten. Als je te lang wacht kunnen de problemen zich opstapelen en kan je te laat zijn. Het is beter om te voorkomen in plaats van te genezen. Mocht je dus rug en/of nekklachten hebben, dan is het aan te raden om een kennismakingsgesprek in te plannen met een erkende chiropractor. Tijdens dit gesprek staan jouw klachten centraal en wordt er gekeken naar de juiste behandeling, om op zo een efficiënt mogelijke wijze jouw klachten te verhelpen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *