Afslanken op een gezonde manier

Veel mensen die proberen af te slanken doen dit op de verkeerde manier. Ze hongeren zichzelf uit met een streng dieet en daarna komen de verloren kilo’s er zo weer bij. Het komt zelfs voor dat ze enige tijd na het dieet zwaarder zijn dan voordat ze aan het dieet begonnen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, als je wilt afslanken. In dit artikel geven wij je meer info over gezond afvallen, zodat je echt gewicht kunt gaan verliezen.

Eet volgens je dagelijkse caloriebehoefte

Vaak wordt gedacht dat het nodig is om minder te eten als je wilt afslanken. Als je een dieet volgt met weinig calorieën, raakt je lichaam echter in een overlevingsmodus. Ga je na het dieet weer terug naar je normale eetpatroon? Dan zal je lichaam een groot deel van de calorieën opslaan als vet om te bewaren voor de volgende keer dat je te weinig voedsel binnenkrijgt. Hierdoor ontstaat het zogenaamde jojo-effect; na je dieet kom je het aantal verloren kilo’s direct weer aan. Afslanken door minder calorieën te nuttigen is daarom niet de juiste manier om vet te verliezen. Eet dus gewoon volgens je dagelijkse caloriebehoefte en ga hier niet onder zitten.

Ongezond voedsel vervangen door gezonde voeding

Hoe ga je ervoor zorgen dat je afvalt zonder minder te eten? Dat doe je door ongezond voedsel te vervangen door gezonde voeding. Eet een appel in plaats van een koekje en een handje nootjes in plaats van een zakje chips. De meeste mensen weten wel dat koek, chips en snoep niet goed zijn voor de lijn. Vaak wordt echter vergeten dat nagenoeg alle bewerkte producten ongezonde voedingsstoffen bevatten. Denk hierbij aan bewerkte suikers en E-nummers. Probeer daarom zo natuurlijk mogelijk te eten en zoveel mogelijk zelf te maken. Een kant-en-klaar sausje over de pasta is niet goed voor de lijn, maar je kunt wel zelf een sausje maken van bijvoorbeeld tomatenpuree en kruiden. Als je zoveel mogelijk natuurlijk voedsel eet, zal je merken dat de kilo’s er vanzelf vanaf vliegen. En hiervoor hoef je jezelf niet eens uit te hongeren met een streng dieet!