Een bokszak kopen: wat is de juiste grootte?

Bokszakken zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Voor je een bokszak gaat kopen, moet je bepalen hoe groot de zak moet zijn. Hoe groot jouw perfecte bokszak moet zijn, is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan je eigen lengte, maar ook aan de training die je wil doen.

Wil je alleen stoten oefenen? Dan kun je een kleine bokszak kopen. Een bokszak van 70 tot 80 centimeter is in dit geval vaak voldoende. Wil je ook lowkicks en/of hoge trappen trainen, dan heb je aan een kleine bokszak niet voldoende. In dit geval kun je beter een grotere bokszak nemen. En ben je net begonnen met boksen in Amsterdam? Dan weet je misschien nog niet of je ook lowkicks en/of hoge trappen wil gaan oefenen. In dit geval raden wij je aan toch een grote bokszak te kopen. Mocht je je trappen nog willen oefenen, dan is dit in ieder geval mogelijk met jouw bokszak.

Een bokszak voor kinderen kopen

Wil je geen bokszak voor jezelf kopen, maar zoek je een geschikte bokszak voor een kind? Houd er dan rekening mee dat het kind nog kan groeien. Doorgaans is een bokszak van 70 of 80 centimeter groot genoeg voor een kleiner kind, maar na de groeispurt is deze bokszak al snel te klein. Het kan dan ook beter zijn om een bokszak op de groei te kopen. Zeker als je weet dat het kind lowkicks en hoge trappen wil oefenen, want dan heeft hij of zij na de groeispurt een grote bokszak nodig.

Tags: