Volg je groepsgesprekken minder goed? Doe een hoortest!

Ons gehoor wordt dagelijks eigenlijk altijd gebruikt. In zoverre zijn we er zeker ook afhankelijk van omdat het ons waarschuwt voor gevaar en we communiceren via geluid. Wanneer het geluid minder wordt of je groepsgesprekken minder goed kan volgen, kan dit zijn omdat er schade is ontstaan aan het gehoor. Op dat moment is het heel lastig om er zelf achter te komen wat het probleem is terwijl je ook niet altijd zomaar het probleem kunt oplossen. Op dat moment is het belangrijk om contact op te nemen met een audicien. In deze tekst gaan we uitleggen hoe je er achter komt of er gehoorproblemen zijn en wat je het beste kunt doen bij gehoorproblemen en of je een gehoortest nodig hebt, .

Wat zijn gehoorproblemen?


Gehoorproblemen kunnen op een hoop verschillende manieren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je ineens merkt dat je minder hoort, maar het kan ook zijn dat dit geleidelijk gebeurt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je bij een festival bent en te dicht bij het harde geluid staat. Dat kan schade aan het gehoor geven, maar het kan ook zijn dat je door ouderdom steeds minder hoort. Gelukkig is het niet zo dat je er niets meer aan kunt doen. Je kunt namelijk altijd contact opnemen met een audicien voor een gratis gehoortest.

Volg je groepsgesprekken minder goed? Doe een gehoor test


Een audicien kan namelijk een gratis gehoortest afnemen. Tijdens zo’n test wordt er gekeken naar hoe het gaat met het gehoor. De test bestaat vaak uit het laten horen van een aantal geluiden. Je moet dan aanwijzen welk geluid je hoort en aan welke kant. De audicien kan dan door middel van de test bekijken aan welke kant het probleem zich bevindt en ook wat voor probleem er speelt. De gehoor test is er daarnaast om te kijken wat de audicien er precies aan kan doen. Een gratis gehoortest is er dus om er achter te komen wat er speelt en waar het probleem zich afspeelt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een gehoorapparaat aan te schaffen. Door de gehoor test kan de audicien er achter komen of het mogelijk is om het gehoor te herstellen, geheel of tot een bepaald niveau. Het gehoorapparaat kan er bij helpen zodat je weer goed kan horen. Mochten er problemen zijn aan het gehoor dan is het dus belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met een audicien.