Waarom hygiëne zo belangrijk is

Zeker in de samenleving waarin nu wordt geleefd, staat hygiëne bovenaan het prioriteitenlijstje. Iedereen wast zijn handen stuk en dat is ook nodig, omdat er een virus niet bestreden kan worden zonder dat iedereen zich aan dit soort maatregelen houdt. Hygiëne is zonder virus ook ontzettend belangrijk. Mensen kunnen allerlei ziektekiemen, bacteriën etc. aan elkaar overdragen wat ontzettend ongezond is. Dat kan voortkomen uit het aanraken van een paal in het openbaar vervoer, het aanraken van een pinautomaat, maar ook een telefoon heeft veel bacteriën en wordt lang niet door iedereen veelvuldig schoongemaakt. Natuurlijk is het opbouwen van weerstand ook noodzakelijk om niet al te kwetsbaar te zijn  voor alle virussen die er door de lucht heen zweven, maar daarbij zit natuurlijk wel een grens. Om te zorgen dat de hygiëne goed kan worden gewaarborgd, is het aan te raden hier bepaalde producten voor aan te schaffen. Zeker binnen een bedrijfsvoering, maar ook voor particulieren of voor horeca ondernemers is dit een noodzakelijk goed.

Producten

Er zijn steeds meer producten op de markt die kunnen helpen tegen het bestrijden van bacteriën en virussen. Niet altijd kan dit zomaar worden aangekocht bij de lokale drogist of bij een apotheek. Wat voor soort producten zijn dat allemaal dan? Denk aan de volgende producten die helpen bij een goede hygiëne.

  • Deze kunnen worden gebruikt in bijvoorbeeld supermarkten om ervoor te zorgen dat winkelkarretjes niet worden aangeraakt, producten niet worden aangeraakt, maar ook om deuren te openen of in het openbaar vervoer te zitten/staan.
  • Vooral gebruikt in zwembaden, waarbij ouders door het zwembad heen lopen en hun schoenen aanhouden. Iedereen loopt daar vaak verder op blote voeten, dus het is aan te raden om de vloer zo schoon mogelijk te houden en zo min mogelijk bacteriën van buitenaf mee naar binnen te nemen. Ook in sauna’s wordt dit vaak gebruikt door het personeel.
  • Dat is een veel verkocht product. Natuurlijk ook omdat er nu een pandemie gaande is, waarbij het dragen van een mondkapje niet alleen bescherming biedt, maar ook wordt verplicht door de overheid in alle publieke ruimtes.
Tags: