Wat is histamine intolerant

Als u histamine intolerant bent, dan kunt u de stof histamine niet verdragen. Het woord intolerant is afgeleid van het Latijnse woord “tolerantia”. De letterlijke vertaling van dit woord is onverdraagzaamheid. Dat een histamine intolerantie enorm vervelend kan zijn is één ding dat zeker is. U kunt in dit geval last krijgen van allerlei klachten als u bepaalde voedingsmiddelen inneemt.

Histamine intolerant symptomen

Er zijn nogal wat symptomen die kunnen optreden als u histamine intolerant bent. U kunt last krijgen van diarree, darmkrampen, een lage bloeddruk en benauwdheid. Maar ook hartkloppingen, netelroos, hoofdpijn, onrust, jeuk en een loopneus komen voor. Kortom, geen prettige symptomen!

Oorzaken en behandeling

Er zijn tal van oorzaken die een histamine intolerantie kunnen veroorzaken. Omdat er zoveel verschillende oorzaken zijn is het vaak een hele kunst om de diagnose histamine intolerant te stellen. Als het toch gelukt is om de diagnose te stellen, dan zijn er verschillende behandelmethoden. In sommige gevallen worden er Enzympreparaten gebruikt. In andere gevallen kiest de arts voor medicijnen. Welke behandelmethode u krijgt is afhankelijk van de oorzaak van uw histamine intolerantie.

Contact met uw huisarts

Heeft u het idee dat u ook last heeft van een histamine intolerantie? Neem dan contact op met uw huisarts. Deze kan aan de hand van hetgeen u vertelt nagaan of daar sprake van kan zijn. Het kan ook zo zijn dat er sprake is van een hele andere aandoening. Bij twijfel is het dan ook verstandig om even contact op te nemen met uw huisarts.