Zorgverzekering zwanger 2017

Vanaf het moment dat je zwanger raakt is medische zorg ontzettend belangrijk. De meeste vrouwen maken vooral gebruik van hun zorgverzekering als ze zwanger raken. Uiteraard wil je de beste medische zorg voor jezelf en je ongeboren kindje. Met een zorgverzekering zwanger 2017 ben je aanvullend verzekerd bij een mogelijke zwangerschap. Helaas is een zwangerschap lang niet altijd volledig vergoed. Een deel van de kosten zit niet in het basispakket, waardoor je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Het is niet slim om hier pas bij een mogelijke zwangerschap na te denken. Bij een zorgverzekering zwanger 2017 is het slim in december 2016 over te stappen. Dit is de enige kans die je hebt op een nieuwe zorgverzekering. Je kan dus niet wachten tot je zwanger bent.

Zorgverzekering zwanger 2017 heeft extra aanvullende dekking.

Het voordeel van een zorgverzekering zwanger 2017 is dat je een speciale aanvullende dekking hebt voor bij een zwangerschap. Hierbij wordt zorg tijdens en na de bevalling vergoed. Er zijn verschillende aanvullende zorgverzekeringen mogelijk als je van plan bent om zwanger te raken in 2017. Het is belangrijk om vooraf aan de slag te gaan en online te gaan vergelijken. Wacht vooral niet te lang met afsluiten want als je eenmaal zwanger bent is het lastig overstappen. Er zijn zelfs zorgverzekeraars die geen aanvullende verzekering meer willen afsluiten als je eenmaal zwanger bent. Stap daarom tijdig over van zorgverzekering!

Extra kosten zorgverzekering zwanger 2017.

Aan een aanvullende zorgverzekering zitten natuurlijk extra kosten. Maar als je geen aanvullende zorgverzekering afsluit dan komen een hoop kosten voor eigen rekening. Denk aan een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak. De kosten voor een bevalling liggen op minimaal € 310 die je zelf moet betalen. Daarnaast is de verplichte kraamzorg niet volledig verzekerd in de basisverzekering. De eigen bijdrage is gemiddeld € 4,10 per uur en kan dus aardig oplopen. Sluit daarom altijd een zorgverzekering zwanger 2017 af.